lördag 27 februari 2010

Växthuset i februari

Hemma hos oss har vi ont om färger i fönstert just nu, inget som blommar och visar sin färgprakt. döm om min förvåning när de här knallgula svamparna vuxit upp i jorden hos limeträdet, är det någon som har en susning om vad det är? Och så här ser det ut vid växthuset idag, hade jag tagit bilden igår hade det varit bra mycket mer snö, men bara att konstatera att nu går det åt rätt håll.



måndag 22 februari 2010

Jag längtar efter att få sätta igg mina pellisar


Förra året fick jag jobba en del för att få tag i mallorca pelargonen, i går var jag ute i förrådet och kikade och den ser ut att ha överlevt.
Finger pelargonen var riktigt stor nör Janne kom hem med den för två säsonger sedan, nu återstår det att se om den vill vara med i år igen.

torsdag 18 februari 2010

Blommig fredag- ögongodis

Hemma hos oss fins det väldigt få blommande blommor, jag har några orkidéer som blommat men just nu är i en annan fas.
Däremot fick jag en bukett rosor av min man som kryapådig gåva , influensan slog till med dunder o brak här.
Fler ögongodis hittar du hos roses and stuff.

tisdag 16 februari 2010

Pappas bouganvilla vill jag ska blomma igen!

För sju år sedan i maj ,fyllde min pappa 80 år, och i present fick han en stor bouganvilla som var överhopad med blommor.
Hela sommaren var den vid stugan och blommade något helt enormt.
sen kom hösten och pappa säger ta hand om den , jag tar bara dö på den.
Visst den fick flytta in till mig i min lägenhet i Örebro.
Året därpå blommade den med några blommor och den fick i slutet av året flytta med mig till Lidköping, där den bott på två ställen i lägenhet, om jag inte tar i i överkant så har den presterat ca fyra blommor sedan dess.
Nu sen 3,5 år sedan bor vi, blomman och jag i Götene (och Janne naturligtvis också, han är ju anledningen att vi ,blomman och jag flyttat så mycket).
Men inte en blomma, jag har provat allt möjligt som jag läst och hört.
Nu har den bott i ca8-10 grader under vintern och fick flytta in i vardagsrummet för någon vecka sedan och i dag har jag varit riktig elak och klipp ned den ordentligt.
Det ska bli spännande att se om den är mer förtjust i den här behandlingen.