tisdag 16 februari 2010

Pappas bouganvilla vill jag ska blomma igen!

För sju år sedan i maj ,fyllde min pappa 80 år, och i present fick han en stor bouganvilla som var överhopad med blommor.
Hela sommaren var den vid stugan och blommade något helt enormt.
sen kom hösten och pappa säger ta hand om den , jag tar bara dö på den.
Visst den fick flytta in till mig i min lägenhet i Örebro.
Året därpå blommade den med några blommor och den fick i slutet av året flytta med mig till Lidköping, där den bott på två ställen i lägenhet, om jag inte tar i i överkant så har den presterat ca fyra blommor sedan dess.
Nu sen 3,5 år sedan bor vi, blomman och jag i Götene (och Janne naturligtvis också, han är ju anledningen att vi ,blomman och jag flyttat så mycket).
Men inte en blomma, jag har provat allt möjligt som jag läst och hört.
Nu har den bott i ca8-10 grader under vintern och fick flytta in i vardagsrummet för någon vecka sedan och i dag har jag varit riktig elak och klipp ned den ordentligt.
Det ska bli spännande att se om den är mer förtjust i den här behandlingen.

3 kommentarer:

 1. Hm, ända gången jag försökt mig på den blev det meterlånga stickiga rankor, rena lianer men ingen blomster, så jag kan inte komma med råd. Men lycka till, hoppas det går bra, arvegods efter pappa ska man inte ge upp så fort.

  SvaraRadera
 2. Hoppas den kommer med blommor i massor o att den får följa med till stugan även i sommar.... Har du lyckats hålla liv i den så länge borde den ju belöna dig rikligt tycker jag ;-)
  Ha´t himla gôrgôtt
  Nina

  SvaraRadera
 3. Hej, jag läste på webben att den vill ha tempererat vatten när du vattnar samt ny
  jord alt tillskott av jord på våren.
  Lycka till /Chazz

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad om du lämnar spår efter dig