Blanda en liter naturell yoghurt med två dl cremefraiche hetta upp det under omrörning men det får inte börja koka. Det ska nästan börja dela sig lite.
Häll det i ett durkslag med en tunn köks handduk i.
Det tar ca 6-8 timmar tills vasslen runnit av, man kan hjälpa det på traven lite med att klämma ihop handduken för att pressa ur vattnet.
Ta de örter du gillar och hacka dem, jag valde timjan,basilika och persilja. Blandade det med två pressade vitlöksklyftor, salt och lite svartpeppar. Smaken bestämmer du med vad du har tillgång till. ( två vitlöksklyftor blir det drag i)
Här i huset var det så fint attJanne bakade grekist lantbröd samtidig.
När allt var färdigt så blev det provsmakning av både bröd och färskost mums så gott det blev!
Inser att jag åt kvällsmat på fel ställe...!
SvaraRaderaJag vet en som alllri hinner äta frulle innan hon åker och jobbar. Och i morrn tror jag inte det blir soppa ;)
SvaraRadera