torsdag 14 maj 2009

Blommig fredag


En av det vackraste små underverk som naturen bjuder oss på är gullvivan.
En av de saker jag minns av mormor var att där hon bodde var tomten översållad av gullvivor.
Och som Närking i själ och hjärta så är det ju dessutom vår landskapsblomma.
Här kan du titta på fler blommor

10 kommentarer:

 1. Visst är den ljuvlig! Det är faktiskt min mans favoritblomma och den blommar alltid på hans födelsedag. Skulle vilja ha massor av, men det sprider sig inte alls hos mig...*snyft*
  Önskar dig en riktigt skön helg!

  SvaraRadera
 2. Underverk var ordet- tjusigt!

  SvaraRadera
 3. Tomten, tänkte jag först, han som kommer om julen, sen förstod jag;. Jag älskar också dessa tåliga och förökande blommor. Och helt plötsliugt har det kommit en mörkgul bland mina "normala". En underbar bild!

  SvaraRadera
 4. Jätteljuvlig och söt är den lilla gullvivan, din bild är så himla vacker. Såg just igår på min promenad en härlig grön gräsmatta med gullvivor som stack upp lite här o där. Tänk där kan man inte sätta igång gräsklipparen i första taget.. =). Ha en bra dag.. Moa

  SvaraRadera
 5. Jätte fint foto.Gillat det spretiga gräset i förgrunden till den lugna bakgrunden!
  Imorgon blir det tripp till Göteborg. Stora dottern ska springa GBG-varvet. Ska bli kul och kika på folklivet som omväxling!
  Ha en skön helg!

  SvaraRadera
 6. En sådan vacker bild! Jag skulle gärna vilja ha gullvivor utspridda över hela tomten - man blir så lycklig när de blommar.
  Go´helg!
  Katarina

  SvaraRadera
 7. Ljuvligt.... har i gräsmattan = behöver inte klippa ;-) marktäckare under rosorna, o här o där i rabatterna.... från ljusaste gult till mörkaste rött.
  Ha en skön helg
  Nina

  SvaraRadera
 8. Ah... den är ju så vacker. Kommer troget varje år och lyser upp vår sköna maj.

  Tyra

  SvaraRadera
 9. Gullvivan är nåt alldeles speciellt, vackrast i det fria men har också sin plats i trädgården. Hos mig står en fådd gullviva tillsammans med liljekonvalj i en kruka och de är hur fina som helst ihop...

  SvaraRadera
 10. Gullvivor är så fina. Faktiskt hade jag med mig en hem från gårdagens växtbyte. Välkommen att titta på mina bidrag i mina bloggar.

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad om du lämnar spår efter dig