torsdag 20 augusti 2009

Blommig fredag

Plantinium växer kraftigt och blir stor och hög
En sammplantering av tre olika sorters pelargoner, den med ljusgröna blad heter Jay´s golden bird, de mörkgröna bladen tillhör pac viva Madeliene, och de flikiga Liza Jo
Den sista bilden tillhör en fingerpelargon, som Janne köpte förra året av en farbror. En stor moderplanta som vi lyckades att övervintra i vårt föråd.
Eftersom jag älskar våra pelargoner så får det bli bilder på dem den här veckan.
Fler blommor finner ni här http://rosorochris.blogspot.com/

7 kommentarer:

 1. Jag håller mig mest med vita pelargoner, som för första gången har tagit sig riktigt bra i år. Mina rosa har försvunnit men de röda och laxrosa lever vidare. Jag har de vita på ena sidan och de andra på den andra sidan av huset. Det blir snyggast så tycker jag.
  Kram Eva Linnea

  SvaraRadera
 2. Härliga och vackra pelargoner. Ha en skön helg!

  SvaraRadera
 3. Vissat är det härligt med pelargoner -mina kommer med nya knoppar nu..//Eva

  SvaraRadera
 4. Fina pelargoner, den sista har jag inte sett tidigare tror jag. Men, dina grönsaker här under, spännande, svartrot vad använder man dem till. Egentligen en helt okänd grönsak för mig. Berätta !!

  SvaraRadera
 5. Vackra pellisar! Den första ser dessutom rejält stor ut!
  Katarina

  SvaraRadera
 6. Hej, vilka fina pelagoner, allra helst den sista!

  Nu ska jag surfa runt lite här...

  /Marit

  SvaraRadera
 7. Pelargoner är en vacker blomma som finns i så många färger både på bladen och på blommorna. Din flikiga har jag sett i rosa. Jag kan en del namn, men kallar de flesta bond Pelargoer, de är de som jag lyckades övervintra. De "tjusiga" eller "unika" arterna klarade sig inte. Vad har du haft mer i ditt växthus? /Amanda

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad om du lämnar spår efter dig