tisdag 21 april 2009

Ta vara på vårens vitaminrika nässlor

Nässlor har en fantastisk förmåga att sprida sig och en växtkraft som heter duga.
Om man inte passar sig så breder den ut sig rejält.
Men det är inte det enda med nässlan den är fantastisk god i soppa och sallad eller prova att göra pesto på den.
Nässlan ska plockas nu på våren, det ska var den späda plantan .
Innehåller A och C vitaminer, mineraler (järn,kalium,magan och fosfor) som ger stärkande och sammandragande samt har antireumatiska och blodrenade egenskaper.

Torka nässlor och strö på mussli till filen det ger massor av energi.

Pesto:
1.5 dl färska nässlor
1 krm salt
0.5 krm svartpeppar
1 klyfta vitlök
2 msk pinjenötter
1 dl olivolja
1.5 msk smakrik riven ost

1 kommentar:

  1. Pesto på nässlor låter ju spännande. Har rätt mycket nedanför tomten. Har tänkt många gånger att jag skull göra gödning, men det har aldrig blivit av. /Anette

    SvaraRadera

Jag blir jätteglad om du lämnar spår efter dig